logo.png

Team


GEERT MAES
Zaakvoerder / Lesgever
*Bachelor verpleegkunde  *Bijzondere Beroepstitel Spoed en Intensieve  *Postgraduaat Rampenmanagement

Als verpleegkundige ben ik reeds mijn hele loopbaan betrokken met dringende medische hulpverlening. Ik werk sinds 1993 op een spoedgevallendienst en ben eveneens betrokken bij de interne vormingen EHBO in het ziekenhuis. Nadien combineerde ik dit als docent verbonden aan het provinciaal opleidingscentrum voor dringende geneeskundige hulpverlening. Vrij snel daarna gaf ik ook opleidingen voor Syntra en enkele bedrijven.

In 2009 gestart met GeKa opleidingen. Momenteel combineer ik lesgeven voor GeKa met een deeltijdse job in het ziekenhuis en werk ik als verpleegkundige bij de dienst 112 van de brandweer. Hierdoor ben ik nog zeer nauw betrokken bij de dringende medische hulpverlening en kan ik mijn dagdagelijkse ervaringen als casussen gebruiken tijdens de opleidingen.

Mijn grootste uitdaging is dat de deelnemers na de opleiding het gevoel krijgen dat ze in staat zijn om op een verantwoorde en correcte wijze te handelen in levensbedreigende situaties.

KATLEEN BALDEWIJNS

Zaakvoerder / Lesgever

*Pedagogische Bekwaamheid *Master Verpleeg- en vroedkunde

Na enkele jaren ervaring in het ziekenhuis en thuisverpleging heb ik de overstap gemaakt naar het verpleegkundig onderwijs. Door de stagebegeleiding van de studenten verpleegkunde op de afdeling gastro-enterologie/oncologie ben ik nog steeds betrokken met de patiëntenzorg en als docent blijf ik op de hoogte van alle laatste ontwikkelingen binnen het vakgebied. Door mijn masterproef ‘Het kenniseffect van e-learning op de kennis medisch rekenen’ heb ik diepgaande wetenschappelijke inzichten verworven om de kennis medisch rekenen op ‘the most best evidence way’ te vergemakkelijken.

Door mijn ervaring in het onderwijs, een wetenschappelijke achtergrond en betrokkenheid met het werkveld, ben ik op de hoogte van de laatste nieuwe ontwikkelingen op vlak van verpleegtechnische vaardigheden.

Een theoretische achtergrond is belangrijk maar tijdens de opleidingen zeker niet het grote pakket. De nadruk ligt op de praktijk waarbij de nodige richtlijnen aan bod zullen komen.

HERWIG LOYENS

Lesgever

*Bachelor verpleegkunde *Bijzondere Beroepstitel Spoed en Intensieve Zorgen

*Zorgmanagement *Gipsmeester

Als verpleegkundige met bijzondere beroepstitel heb ik ruim 20 jaar ervaring op een erkende spoedgevallendienst.

Met de expertise die ik gedurende deze tijd heb opgebouwd wil ik graag op een enthousiaste manier van lesgeven ervoor zorgen dat de cursisten direct, snel en adequaat kunnen handelen en reageren op wat zich voordoet waarbij men aandacht heeft voor de belevingswereld van de zieke of gekwetste.

Ik ben eveneens verbonden aan de PXL Hasselt waar ik praktijklector ben voor de banaba opleiding spoed en intensieve zorgen en sinds 2 jaar coördinator van de opleiding "gipsverbandmeester".

Als vrijwillig verpleegkundige van de Stad Hasselt ben ik verantwoordelijk voor het medisch gebeuren in de voorpost van Herk-de-Stad waar ik ambulancewachten doe.

Wil je net dat beetje meer in je job en leven, dan wil ik graag met jullie mijn kennis en vaardigheden delen op een enthousiaste manier waarbij wij vertrekken vanuit praktijkgerichte voorbeelden en casussen.

MARLEEN LENAERTS

Simulant

*Gegradueerd verpleegkundige.

Als verpleegkundige werkte ik meer dan 15 jaar in het ziekenhuis op gastro-enterologie, oncologie en cardiologie. Ondertussen werd psychiatrie mijn thuishaven. Door mijn ervaring heb ik een grondige kennis van symptomen van ziektebeelden in de praktijk en kwam ik in contact met veel soorten wonden. 
Als simulant bootst ik wonden en ziektebeelden zo waarheidsgetrouw mogelijk na. Zo wil ik mijn kennis op een praktische manier overbrengen. Samen met de lesgever kunnen we zo vanuit casussen de theorie aan de praktijk toetsen. De cursisten krijgen op deze manier een bredere kijk op hun kennis en zijn beter voorbereid op EHBO in de praktijk.


Ik vind het geweldig om als simulant mijn steentje bij te dragen en te zien hoe cursisten doorheen de opleiding steeds professioneler omgaan met EHBO-situaties.

GEERT PROESMANS

Lesgever

*Bachelor verpleegkunde *Bijzondere Beroepstitel Spoed en Intensieve Zorgen *Zorgmanagement *Pedagogische Bekwaamheid

Als verpleegkundige ben ik – op een kort periode na - reeds mijn hele loopbaan werkzaam op een spoedgevallendienst. Daarnaast geef ik, op freelance basis, les bij Geka. De spoedgevallendienst is bij uitstek de afdeling, waar zowel reanimaties als alle overige facetten van EHBO heel frequent aan bod komen. Het grote voordeel van mijn ruime spoedgevallenervaring is dan ook, dat de meeste items die in de EHBO-lessen aan bod komen, ik ook daadwerkelijk heb meegemaakt. Dit zorgt voor een waarheidsgetrouwe weergave van praktijkcasussen, hetgeen een belangrijke meerwaarde betekent voor het inlevingsvermogen van de cursisten. Dit vormt een extra troef voor het rendement van de aangeboden lessen.

geert_maes[1].jpg
herwig.jpg
marleen.jpg
geert.JPG

Eloy Fernandez

Lesgever

*Bachelor Verpleegkunde *Bijzondere beroepstitel Spoed en Intensieve zorgen
*Master Verpleeg- en vroedkunde *Pedagogische bekwaamheid

Mijn verhaal als lesgever begon tijdens met mijn basisopleiding. Ik gaf reeds vanaf het 2de jaar bijles aan medestudenten en heb hier inmiddels met trots mijn professie van gemaakt. Ik werk momenteel op een spoedgevallendienst dus ik heb niet alleen de ervaring, maar kan ook de huidige stand van zaken weergeven.  Omwille van de wetenschappelijke training die ik genoten heb ben ik in staat om kritisch om te gaan met nieuwe informatie en zullen cursisten ten alle tijden up to date zijn met heel het EHBO-gebeuren.

Mijn sterkste kant is ongetwijfeld om complexe materie op een ludieke manier om te zetten in leerstof die cursisten kunnen onthouden en vooral toepassen in reële situaties.

Enigszins interesse hoe ik dit waarmaak? Neem dan gerust contact met de zaakvoerders van GeKa om het zelf te beoordelen in één van de cursussen.

enkel logo GeKa doorzichtige achtergrond