logo.png

Simulaties

Scenario-oefening interne noodplan bedrijfshulpverleners

Inhoud

Verloop van een simulatie/crashtest
1. In overleg met de verantwoordelijke wordt er nagegaan welke scenario(’s) men wil oefenen en ook welke delen van het bedrijf/instelling betrokken zullen worden.


2. Nadien wordt het besproken scenario door GeKa uitgeschreven en alle nodige materialen/betrokken personen geïnventariseerd.


3. Na eventuele aanpassingen en goedkeuring door het bedrijf, wordt er een tijdstip afgesproken wanneer het scenario noodplan wordt uitgevoerd.


4. Na uitvoering van de scenario-oefening wordt er onmiddellijk een korte debriefing gedaan met alle betrokkenen in het bedrijf/instelling

Nadien wordt het scenario stap voor stap uitgeschreven door GeKa met de nodige feedback en aanbevelingen voor de toekomst.

MOGELIJKE SCENARIO’S
1/ Scenario van de test:
In een kantoorruimte op de 4de verdieping valt plots een persoon bewusteloos.
De aanwezige medewerkers krijgen de persoon niet terug bij bewustzijn en zij contacteren de medische dienst/interne bewakingsdienst, met de melding dat er een persoon iets gekregen heeft en ze krijgen hem niet meer wakker.
Doel van de test:
Het testen van de interventie van de medische dienst/interne bewakingsdienst.


2/ Scenario van de test:
In een bedrijf waar er gevaarlijke gassen worden opgeslagen ligt er een man bewusteloos op de grond. Naast hem hoor en ruik je gas uit een tank ontsnappen. 
Doel van de test:
Het testen van de interne procedure voor bedrijfseerstehulp.

Op deze manier kunnen bedrijfsgebonden ongeval situaties worden nagebootst en op een realistische wijze worden geëvalueerd. Dit is de ideale wijze om het effect van nascholingen, het maken van interne procedures, het maken van afspraken, … te controleren op hun efficiëntie.
Op basis van deze resultaten, kunnen er doelgerichte aanpassingen …. Om tot een adequate en vlotte dringende medische hulpverlening te bereiken.

Doelgroep

Selectie van de klant uit de groep medewerkers, selectie van de klant van een bepaald aantal diensten, de medewerkers die bedrijfseerstehulp volgden, …

Cursusduur

4 uur

Locatie

Incompany of op een door u aangegeven locatie

Intresse in deze opleiding?
Stuur ons gerust een mailtje naar vofgeka@gmail.com of stuur ons een bericht via het contactformulier.
 
enkel logo GeKa doorzichtige achtergrond